Lainanantajan nettisivuilta löytyy tarkemmat ohjeet hakemuksen tekemiseksi ja mitä liitteitä hakemukseen on liitettävä

Kun viitekorko muuttuu, lainan maksuerien suuruus lasketaan uudelleen, mutta laina-aika pysyy edelleen samana. Lainanantajan nettisivuilta löytyy tarkemmat ohjeet hakemuksen tekemiseksi ja mitä liitteitä hakemukseen on liitettävä. Jos oma tilanne merkittävästi muuttuu takaisinmaksun jo alettua, voi lainanantajan kanssa neuvotella uuden maksusuunnitelman tekemisestä. Käytännössä siis, kun korkotaso nousee, myös maksuerät suurenevat ja jos korko laskee, erät pienenevät.Tasaerälainassa lyhennyksen osuus on aluksi pieni, mutta se kasvaa laina-ajan kuluessa samalla kun pääoma lyhenee ja siihen liitetyn koron osuus pienenee. Sitä mukaan, kun lainan pääoma pienenee, koron euromääräkin pienenee ja maksuerät tulevat keveämmiksi.Korkotason vaihtelut vaikuttavat maksuihin eli jos viitekorko nousee, maksuerät suurenevat ja jos korkotaso laskee, maksut pienenevät. Näin käydessä on suositeltavaa sopia pankin kanssa uuden lyhennyssuunnitelman tekemisestä.Tämä lyhennystapa kannattaa valita silloin, jos haluaa tietää maksuerien suuruuden tarkalleen myös tulevaisuudessa, eikä niinkään välitä laina-ajan pituudesta. Pikavippi luottotiedottomalle 2019 form. Pahimmassa tapauksessa voi käydä niin, että maksuerä ei riitä enää edes korkojen maksuun. Erät koostuvat korkotason mukaan vaihtelevista osuuksista pääoman lyhennystä ja korkoa. Lainan lyhennystapa vaikuttaa laina-aikana syntyviin korkokustannuksiin ja lainanmaksuaikaan.Lyhennystavasta riippumatta maksuerät koostuvat aina lainan pääoman lyhennyksestä ja viitekoron määräämästä osasta. Valitusta viitekoron tyypistä riippuu, kuinka usein korkotaso tarkistetaan.Eri takaisinmaksutapoja kannattaa vertailla ja valita sitten omaan maksukykyyn ja elämäntilanteeseen sopivin.

Sambla - Suomi

. Myös pankki veloittaa oman siivunsa marginaalikoron muodossa.Lainaan liitetyn viitekoron vaihtelut vaikuttavat maksuerän suuruuteen muissa, paitsi kiinteän tasaerän lyhennyksessä, jossa korkotason vaihtelut näkyvät maksuajan pituuden muutoksina. Tiukan paikan tullen kannattaa myös muistaa, että useimmat pankit tarjoavat asiakkailleen lyhennysvapaita kuukausia, jolloin maksetaan vain lainan korkoa.Tasaerä eli annuiteettiTasaeräistä lainaa kutsutaan myös annuiteettilainaksi. Kaikki takaisinmaksuerät ovat lainan myöntämishetkellä yhtä suuria ja lainan takaisinmaksuaika on tarkalleen määritelty. Käytännössä kuitenkin pankit vaativat, että maksuerän on aina oltava vähintään koron suuruinen.Tällainen tilanne on tietysti epäedullinen, koska laina ei lyhene ja sen kokonaiskustannukset nousevat pelkkiä korkoja maksellessa.

Pikavippiä voi hakea netistä. Pääomaa pienentävä lyhennysosa pysyy kuitenkin jatkuvasti samana.Tasalyhennys on hyvä vaihtoehto, jos haluaa saada lainanlyhennyksen nopeaan vauhtiin heti alusta alkaen.

Pikalaina – Tee pikalaina vertailu – Hae pikalainaa.

. Toisin sanoen, lainaa nostettaessa on jo tiedossa takaisinmaksun viimeisen maksuerän päivämäärä

Kommentit